Blog





08.04.2018 09:04

Ak ste o tom ešte nepočuli, od 25. mája 2018 má začať platiť nariadenie Európskej únie o ochrane osobných údajov, ktoré je všeobecne známe pod skratkou GDPR („General Data Protection Regulation“ = „Nariadenie na ochranu osobných údajov“). Toto nariadenie sprísňuje podmienky používania osobných údajov zákazníkov a tým je veľmi úzko prepojené aj s oblasťou, v ktorej sa pohybujete – v oblasti elektronického obchodu a marketingu.

Viac → Čo pre vás bude znamenať GDPR? facebook twitter gplus pinterest
tien
24.01.2018 20:03

Drvivá väčšina webových stránok na internete je umiestnená na zdieľanom webhostingu jednej z mnohých webhostingových firiem, ktoré takúto službu ponúkajú. Je to rýchly a lacný spôsob, ako svoju webovú prezentáciu dostať „medzi ľudí“ bez nutnosti byť technickým guru. Jednoduchosť však prináša so sebou niektoré obmedzenia. Tieto obmedzenia nevadia, pokiaľ si prajete byť priemerným webom s priemernými pozíciami vo vyhľadávačoch. Čo ak však do tvorby webovej aplikácie investujete nemalé prostriedky tak, aby aplikácia vynikla medzi ostatnými, priemernými? Stačí i v takom prípade stránku jednoducho nahrať na zdieľaný webhosting a nechať ju „plávať“ vlnami internetu? Odpoveď je jednoduchá a zložitá zároveň – záleží na vašich marketingových cieľoch a ochoty investovať do pohodlia užívateľov vašej webovej aplikácie.

Viac → Prečo používať vlastný server ? (server versus webhosting) facebook twitter gplus pinterest
tien
08.08.2016 09:51

Zažil to snáď každý, kto nejakú spoľahlivú firmu na SEO poradenstvo už hľadal. Zadáte do vyhľadávača napríklad termín "SEO optimalizácia Nemecko" a vyskočia na vás desiatky spoločností, ktoré garantujú zaručený úspech, vynikajúce ceny a tím plný profesionálov. Ale ako naozaj spoznať tú, ktorá SEO a celkovému marketingu rozumie a môže vám naozaj kvalifikovane pomôcť? Tento článok vám pomôže nájsť kľúč, ako sa v ponuke rôznych spoločností aspoň trochu zorientovať a kvalitné firmy od amatérskych alebo nepoctivých odlíšiť.

Viac → facebook twitter gplus pinterest
tien
06.07.2016 08:29

Čo je to vlastne internetový marketing a je aj pre váš biznis dôležitý? Ak by som mal byť vo svojom oznámení
stručný a jednoznačný, moja odpoveď by znela: "Online marketing nie je reklama na internete a pre vaše online aktivity je úplne zásadný". Aby však tento článok nevyzeral samoúčelne a ako oslí mostík pre aktivity našej spoločnosti DevelArt, rozoberieme si svet marketingu, internetovej propagácie a cieľov webových stránok či e-shopov z niekoľkých hľadísk a dôvody môjho tvrdenia tak lepšie ozrejmíme. Nie každá firma je aktívna na internete s rovnakým zámerom. Cieľom vašich stránok môže byť zvyšovanie povedomia o spoločnosti, lepšia zákaznícka podpora, budovanie imidžu alebo aj priamy predaj, v ktorom z týchto segmentov nájde online marketing svoje uplatnenie?

Viac → facebook twitter gplus pinterest
tien
26.01.2018 12:31

Štátna správa konečne vydala eID klienta pre operačný systém Linux, avšak jeho inštaláciu obmedzila na Debian distribúciu (a jeho klony).

Prinášame vám verziu pre distribúciu Fedora, pretože podľa nás má zmysel pokryť aj tú. Teraz aj s repozitárom od komunity!

Viac → eID klient pre Fedoru a OpenSUSE facebook twitter gplus pinterest
tien
24.06.2016 19:51

Ak sa chystáte optimalizovať vaše webové stránky pre vyhľadávače, je analýza kľúčových slov jedným zo základných stavebných kameňov vášho budúceho úspechu. Niekedy je považovaná už za úvodnú časť on-page SEO optimalizácie. Jej výstupom je množina výrazov, teda slov a slovných spojení, pod ktorými by vás mali zákazníci na internete dohľadať. Zjednodušene ide teda o slová, ktoré ľudia zadávajú do vyhľadávačov preto, aby našli požadovaný produkt alebo službu. S týmito výrazmi - kľúčovými slovami je potom nutné ďalej pracovať, implementovať ich do štruktúry vašich stránok a zvýšiť tak počet výrazov, pod ktorými ste na internete dohľadateľní.

Viac → facebook twitter gplus pinterest
tien
24.06.2016 19:48

Možno vás teraz tvrdenie v nadpise trochu prekvapilo, ale profesionálna SEO agentúra sa nespozná len podľa toho, či vás dostane na prvé priečky vo vyhľadávačoch na určité kľúčové slovo. Na celú problematiku sa treba pozerať oveľa komplexnejšie. Ak je úspech optimalizácie deklarovaný iba dosiahnutými pozíciami, svedčí to o hrubom opomenutí mnohých dôležitých faktorov, ktoré sú pre zákazníka úplne zásadné.
Ako pre klienta SEO agentúry je pre vás dôležitá celá rada iných vecí. Viedli lepšie pozície v Googli k vyššej návštevnosti vašich stránok? A ak áno, splnili zákazníci na stránkach cieľ, ku ktorému sú stránky určené? Viedla teda napríklad vyššia návštevnosť k vyšším predajom vo vašom e-shope? Objednali si zákazníci službu alebo tovar, ktorý na stránke prezentujete? Aká bola návratnosť investícií do SEO?

Viac → facebook twitter gplus pinterest
tien
15.05.2016 14:12

Úplne dominantným vyhľadávačom v Nemecku je Google a preto sa základné techniky SEO optimalizácie pre Nemecko príliš nelíšia od tých, ktoré nachádzajú svoje uplatnenie aj v Českej republike a na Slovensku. Na druhej strane sa však nemecký trh od toho českého a slovenského líši svojou veľkosťou a kapitálovou vybavenosťou, čo by sme pri voľbe SEO stratégie mali brať určite do úvahy. Nemecko predstavuje veľmi konkurenčný trh a SEO optimalizácia je tu finančne náročnejšia, než u nás. Celková stratégia v SEO by tak mala byť o to detailnejšie spracovaná a priebežne vyhodnocovaná z hľadiska ROI (Return on Investment - návratnosť investícií). Výhodou takto veľkého trhu je naopak väčšia segmentácia, kedy môžeme značne ťažiť z dopytu úzko profilovaných skupín.

Viac → facebook twitter gplus pinterest
tien
Zahraničné trhy?
S nami jednoduchšie, než si myslíte!
Zahraničné trhy?
S nami jednoduchšie, než si myslíte!

Copyright © 2024 Develart.de | Ochrana osobných údajov | Bližšie informácie